Graphs Not Generating and Memory Leak - Looking for Help

Hi all,

I’m working with a relatively new install, and I’m running into two problems. The first problem is no graphs anywhere are being generated.

Here’s a RRDTool Command from one of the graphs:
RRDTool Command

rrdtool graph /tmp/lsQ8paQurkgpor3O --alt-autoscale-max --rigid -E --start 1585751700 --end 1585773300 --width 1024 --height 515 -c BACK#EEEEEE00 -c SHADEA#EEEEEE00 -c SHADEB#EEEEEE00 -c CANVAS#FFFFFF00 -c GRID#a5a5a5 -c MGRID#FF9999 -c FRAME#5e5e5e -c ARROW#5e5e5e -R normal -c FONT#000000 --font LEGEND:8:DejaVuSansMono --font AXIS:7:DejaVuSansMono --font-render-mode normal DEF:outoctets=/port-id12899.rrd:OUTOCTETS:AVERAGE DEF:inoctets=/port-id12899.rrd:INOCTETS:AVERAGE DEF:outoctets_max=/port-id12899.rrd:OUTOCTETS:MAX DEF:inoctets_max=/port-id12899.rrd:INOCTETS:MAX CDEF:octets=inoctets,outoctets,+ CDEF:doutoctets=outoctets,-1,* CDEF:outbits=outoctets,8,* CDEF:outbits_max=outoctets_max,8,* CDEF:doutoctets_max=outoctets_max,-1,* CDEF:doutbits=doutoctets,8,* CDEF:doutbits_max=doutoctets_max,8,* CDEF:inbits=inoctets,8,* CDEF:inbits_max=inoctets_max,8,* VDEF:totin=inoctets,TOTAL VDEF:totout=outoctets,TOTAL VDEF:tot=octets,TOTAL CDEF:dpercentile_outn=doutbits,-1,* VDEF:dpercentile_outnp=dpercentile_outn,95,PERCENT CDEF:dpercentile_outnpn=doutbits,doutbits,-,dpercentile_outnp,-1,*,+ VDEF:dpercentile_out=dpercentile_outnpn,FIRST VDEF:percentile_in=inbits,95,PERCENT VDEF:percentile_out=outbits,95,PERCENT COMMENT:‘bps Now Ave Max 95th %\n’ AREA:inbits_max#D7FFC7: AREA:inbits#90B040: LINE:inbits#608720:‘In ’ GPRINT:inbits:LAST:%6.2lf%s GPRINT:inbits:AVERAGE:%6.2lf%s GPRINT:inbits_max:MAX:%6.2lf%s GPRINT:percentile_in:%6.2lf%s\n AREA:doutbits_max#E0E0FF: AREA:doutbits#8080C0: LINE:doutbits#606090:‘Out’ GPRINT:outbits:LAST:%6.2lf%s GPRINT:outbits:AVERAGE:%6.2lf%s GPRINT:outbits_max:MAX:%6.2lf%s GPRINT:percentile_out:%6.2lf%s\n GPRINT:tot:‘Total %6.2lf%sB’ GPRINT:totin:’(In %6.2lf%sB’ GPRINT:totout:‘Out %6.2lf%sB)\l’ LINE1:percentile_in#aa0000 LINE1:dpercentile_out#aa0000 --daemon unix:/var/run/rrdcached.sock

RRDTool Output

1105x612
OK u:0.14 s:0.02 r:0.16

The other problem, and probably more severe one, is a memory leak that I appear to be incurring. I think I fixed this by enabling selective port polling globally, but I’m not sure that was the best idea. There appears to be about 100 rrdtool processes running.

Here’s the validate.php output:

Component Version
LibreNMS 1.62-10-gdf95b771b
DB Schema 2020_03_25_165300_add_column_to_ports (161)
PHP 7.2.24-0ubuntu0.18.04.3
MySQL 10.1.44-MariaDB-0ubuntu0.18.04.1
RRDTool 1.7.0
SNMP NET-SNMP 5.7.3

====================================

[OK] Composer Version: 1.10.1
[OK] Dependencies up-to-date.
[OK] Database connection successful
[OK] Database schema correct

Thanks -
Tim