Vlans not showing for aruba switch

Hello, I have some troubleshooting with Vlans tabs that don’t show for aruba 6000/6100 series but show for HP switch.

I’ve been looking on the Librenms community for issue like this, but none has been resolved :confused:

Issues like mine :
https://community.librenms.org/t/vlans-discovery-issue/8621
https://community.librenms.org/t/vlan-id-missing-in-fdb-tables-for-hp-provurve-or-aruba-switches/10889

Run on Debian 11 Bullseye

  • ./validate.php

===========================================

Component Version
LibreNMS 23.1.0-32-g7e9e360c9 (2023-02-21T00:42:42+01:00)
DB Schema 2022_08_15_084507_add_rrd_type_to_wireless_sensors_table (248)
PHP 8.1.11
Python 3.9.2
Database MariaDB 10.5.15-MariaDB-0+deb11u1
RRDTool 1.7.2
SNMP 5.9
===========================================

[OK] Composer Version: 2.5.4
[OK] Dependencies up-to-date.
[OK] Database connection successful
[OK] Database Schema is current
[OK] SQL Server meets minimum requirements
[OK] lower_case_table_names is enabled
[OK] MySQL engine is optimal
[OK] Database and column collations are correct
[OK] Database schema correct
[OK] MySQl and PHP time match
[OK] Active pollers found
[OK] Dispatcher Service not detected
[OK] Locks are functional
[OK] Python poller wrapper is polling
[OK] Redis is unavailable
[OK] rrd_dir is writable
[OK] rrdtool version ok

For example :

For this aruba 6100 24G Class4 PoE 4SFP+ 370W Switch JL677A Version : PL.10.10.1000 Vlan and Neighbours tabs missing.

But for aruba 6100 24G Class4 PoE 4SFP+ 370W Switch JL677A Version : PL.10.10.1020 with this version, the Neighbours tab shows and Vlans still missing :person_shrugging:

And for HPE 1920-8G-PoE+ (65W) Switch JG921A Comware Software, Version 5.20.99, Release 1121 all the info and tabs shows include Vlans and Neighbours.

Can you help me?